Fra Oslo til Bergen, med sola i bagasjen!

Torsdag 4. juni reiser jeg og kona, Astrid, til Bergen. Bare oss to denne gangen, uten barn, kun oss to. På hotell. Barna skal være hjemme 5 dager uten oss, men selvfølgelig med barnevakt. Anledningen er et først og fremst et forestående bryllup til gode venner – i tillegg skal vi benytte anledningen til å jobbe mye og treffe venner vi bare treffer når vi er i Bergen.

Vi er klare for avreise fra et Nesodden og Oslo som bader i solskinn, og det går rykter om at gradestokken viser +18. Vi er spente; kommer vi til å få typisk Bergensvær eller skal få oppholdsvær og sol denne gangen også?

Det slår meg, at med litt kreativ anagramfantasi og et par bokstaver mindre, så danner de respektive byene, Oslo og Bergen, anagrammene sol og regn. Vi tar sjanser og tar med oss sola i bagasjen!

Reisens start
Det er rart å tenke på at vi skal si farvel til denne prikkete kameraten her, og skal vende våre neser til en av Norges fineste, men regnvåte byer, Bergen. Ryktet skal ha det til at byen har badet i regn de siste dagene og ukene. Vi har ikke vært veldig bortskjemt med sol på Østlandet heller, det skal sies. Faktisk har forsommeren vært den kaldeste på veldig mange år, men når sola først har kommet, har den gitt oss både varme og fine stunder utendørs.   

Vi reiser 100% kollektivt
Kofferter er pakket, det meste ble gjort dagen før, noe idag – og vi begir oss ut på reisen som faktisk er 100% kollektiv. Buss fra vår bussholdeplass på Hellvikskog. Nesoddbåten over fjorden fra Nesoddtangen til Norges hovedstad, Oslo. Trikk fra Aker Brygge som bader i solkinn til Oslo Sentralstasjon. Turen derfra går med vårt favoritttrasportmiddel nummer én.

Tog er vår favorittreisemåte
Da vi begge er svært glade i å reise med tog, var ikke valget vanskelig. Heller 7 timer på tog enn halvannen time på fly + farting til og fra, gjennom sikkerhetskontroller ogsåvidere. Togturen utføres selvfølgelig av NSB, som er helt glimrende – til tross for internett tilgagen der er en liten historie for seg selv. Hva gjør vel det? Da kan vi benytte anledningen til å lese, skravle, titte ut av vinduet og kanskje til og med sove litt midt på dagen. Kort og greit; nyte noen deilige avslappende timer i ro og mak.

Østbanehallen har blitt fantastisk bra!
Østbanehallen blitt flunkende ny og er nå blitt en restaurantmekka. Her finner du noe å spise for enhver smak. Sist vi dro til Bergen, ble jeg hoppende glad da jeg så at glimrende Yo! Sushi hadde startet opp her, og kjøpte med meg sushi som min togmat. Maten i NSBs togvogner er ikke mye å rope hurra for og den er urimelig dyr. Vi alltid med oss egen mat på toget. Denne gangen valgte også Astrid å kjøpe med seg den rå, velsmakende fisken fra Yo! Sushi. Hun har som regel foretrukket salat fra Bit, men idag ble det altså sushi på oss begge til middag!     

Foretrukket togmat; sushi!
Sushien fra Yo! Sushi er utrolig god, etter mine smaksløker. Den matcher glatt fantastiske Sticks’n’Sushi, vår favoritt København! Første gang jeg spiste sushi på toget mistenkte jeg at den smakte så godt fordi jeg var skikkelig sulten, men kan nå konstantere at også den smakte smakte den like forteffelig, og dette er uten tvil min favorittsushi!
FullSizeRender (1)

Sett deg i setet og nyt turen!
Togturer er som sagt avslappende for meg. Jeg får sett ut, pratet med fruen, lest mye, ryddet på mobiltelefonen, sjekket mailer og gjort digitale ting og tang. Mobilen har 4G nesten hele togturen, slik at man får benyttet nettet selvom NSB ikke klarer levere fungerende nett . Togturen byr på en glimrende mulighet til å ta bilder av den vakre naturen som finnes i landet vårt, selv fra et tog i fart.

FullSizeRender (2)

Selvfølgelig er det lov å kjede seg
Når vi kjører over snødekte vidder, opplever knallsol, mørke truende skyer, blendes av krittvite snøfjell – da sitter kameraet på mobilen løst. Her er det mye å ta bilder av. Det hender at Astrid, blir litt rastløs underveis – og skal gjøre rampestreker – slik som her; Klaske hånda foran kamerat akkurat i det bildet tas. I dette tilfellet gjorde det faktiskt ikke så mye – dette bildet ble riktig så artig. Så fikk Astrid på denne reisen også.

4 sesonger på en dag
På denne togreisen tar jeg meg selv i å tenke at vi faktisk opplever alle de fire sesongene vi har her til lands på en og samme dag. Fra strålende solskinn på østlandet, til snødekte fjell og snøstorm på vidda ved Finse til regn og smådusk jo nærmere vestlandet vi kommer. Vår, sommer, høst, vinter – på rekke og rad! Et annen ting som stadig slår meg er «tenk at noen bor her». Vi ser langt i det fjerne et enkelt hus langt oppe i fjellet. Andre steder er det litt tettere bebygget, og noen steder er det så småbyer vi kjører gjennom. Det er fascinerende å tenke på hvor lite bereist jeg er i eget land. Kanskje vi et år skal besøke de stadene ingen kunne tru at nokon kunne bu? Tror det hadde vært både fantastisk og spennende. Vi skal varme opp med å kjøre nordover i år – hele Norge på langs, så kanskje det gir oss blod på tann? Hvem vet, kanskje vi ender opp som Norges-globetrottarar etterhvert?   

7 timer er ingen ting – når du tar toget
7 timer på tog går fort. Det går rett og slett i en rasende fart når vi er i selskap med hverandre, enten det er bare Astrid og meg som nå, eller om vi tar med barna våre. De er gudskjelov er like glade i å ta tog som oss. 7 timer som er lang tid når vi er hjemme, men tiden går mistenkelig mye når vi reiser med tog. Uansett hvordan vi snur og vender på det vil, 420 minutter eller 25200 sekunder være nøyaktig det samme uansett når og hvor det er, men det går litt raskere på tog, sånn er det bare!

Sola ble med oss i bagasjen!
Endelig fremme i Bergen by, klokken 19:00. Det er godt å strekke på bena og vi er glade for at vi klarte å ta med oss sola helskinnet i bagasjen denne gangen også. Vi velger å trippe gatelangs fra togstasjonen til hotellet, som er vår destinasjon. Astrid benytter spaserturen til å ta bilder av blomstene som fargelegger grøntområdet rundt hele Lille Lungårdsvann, og dette dokumentere bønnhørlig på Snapchat (søk om AstridVU). Vi nærmer oss hotellet og er spente på hvordan et hotell som åpnet for 4 dager siden, ser ut. Er alt ferdig?

Vi er kjempefornøyde med hotellvalget!
Kun et steinkast fra Den Blå Stein ligger den flunka nye hotellet Clarion Collection Hotel Oleana, som det så vakkert heter, og beliggenheten er rett og slett perfekt. Midt i Bergensgryta. I det vi triller våre velpakkede kofferter inn døren, blir vi tatt imot av ei meget vennlig og imøtekommende resepsjonist i lobbyen. Dette er service; vi møtes med «Åh, det er du som er Astrid, har reisten gått fint?» – og «Det ordnet seg med barna deres?». Her har hotellet som har gjort sin research. Både jeg og Astrid smelter totalt, og vi er enige om at dette kommer til å bli en fin opplevelse. Dette er et hotell vi mer enn gjerne både besøker en gang til, og som vi gladelig vil anbefale videre. Se gjerne Astrids anbefaling av hotellet her. Vi var gjerne imponert allerede før vi hadde sett hotellrommet. God service og det å gi kunden følelsen av å bli sett er så utrolig viktig. Det er så lite som skal til. Et smil, en vennlig kommentar, se kunden, møte kunden – det er i mange tilfeller nok. Nok til at jeg vil tilbake ihverfall!

God service er viktig – svært viktig!
Nå har jeg messet litt om hvor viktig jeg synes god service er, og på hotellrommet fortsetter det. Rengjøringspersonalet har lagt igjen en liten lapp på rommets skrivepult med en hyggelig velkomstmelding, og i vinduet er det plassert ferske knallrøde jordbær og sjokoladebrownies med en hilsen fra resepsjonen. Så lite – så enkelt – så kundevennlig. At de står i vinduet og leder øynene våre mot Ole Bullsplass, er neppe tilfeldig. Ja, i slike tilfeller er jeg lett å selge til – og jeg er allerede solgt. Dette rommet og hotellet er uten tvil verdt sin pris – og jeg vet vi kommer til å trives her, vi kommer til å trives stort!   

For en fantastisk utsikt!
Hotellrommet vi har er et superior-room. Ikke veldig stort, men det er smakfullt innredet og passe for oss to. Med en utsikt mot Ole Bulls plass og et av De syv fjell, får vi med oss det beste av Bergen rett utenfor hotellrommet. Yrende folkeliv, vakker og mektig natur og for anledningen; alt i solskinn. For en perfekt velkomst i byen. Bergen sier velkommen til oss, og vi føler oss velkommen.

Jeg elsker hotellfrokoster!
Nå har jeg enda ikke opplevd hotellfrokosten her, men er det noe jeg digger – så er det nettopp hotellfrokost. Det er uten tvil noe av det beste jeg vet med å bo på hotell. Ved lobbyvelkomsten ble vi fortalt at til kveldsmat idag, som er inkludert i prisen vi betaler for rommet, kunne de friste med komle/raspeballer med tilbehør.

Raspeballer er rett og slett nydelig
Vi trengte ikke tenkte oss ikke om et sekund en gang – klart vi skal ha raspeballer til middag. En snau halvtime inne på hotellrommet – og ned i lobbyen det bar. Her finnes restauranten med grei plass til frokost og middagsgjester. Raspeballene var rett og slett nydelige, det samme var tilbehøret. Det er minst 14 år siden jeg spiste dette sist og jeg kan love at dette levde opp til forventningene. Note to self: Raspeballer må vi lage selv hjemme en gang! 

Vi kan gjøre hva vi vil – hva finner vi på?
Uten barn i Bergen, bare oss selv. Hodene går på høygir – hva skal vi finne på? Vi kan….gå på kino…det var første tanke som hoppet inn hodene til oss begge. Vi trenger ikke ta hensyn til noen. Bare oss selv og vi kan se en film sent, kanskje til og med en 21 forestilling?. Vi bestemte oss – og kinoen i Bergen ligger bare er noen lange skritt fra hotellet, på skrå over Ole Bullsplass. Maten som nettopp var spist, rakk så vidt skli ned i magen, og ut av døren det bar med oss. Nå skulle det kino’eres. Astrid mimret om gamle godteributikker, fra hennes studieår i byen, som må besøkes, men vi endte med å gå inn, for så å snu i døra fordi vi var så mette. Inn på kinoen istedet. Here we go!

FullSizeRender (5)

Hva tror du vi fant på? 
Vi droppet kinoen, og gikk istedet ut for å få litt frisk luft. Kjenne den lett klamme, men lune luften som er i Bergen. Det dusket lett fra noen halvmørke skyer, som prøvde å vinne over sola. I løpet av noen minutter fikk vi oppleve deilig Bergensduskregn, og gikk i trange gater og smug, imens Astrid mimret og fortalte om årene hun gikk på skole her, på NHH Norges HandelsHøyskole.

Litt skriving, litt jobbing – og det i nydelig omgivelser
Vi satt oss i hotellets lobby for å jobbe litt, skrive litt og nyte hvor utrolig fint Clarion Collection Hotel Oleana er. Kreative kunst, sine fargesprakende møbler og gjennomtenkte interiør. Her er det opplevelser og eyecandy for noen og enhver. Hotellet må oppleves – og nå fortsetter vårt Bergenseventyr, med mer jobbing og treffe noen av våre aller beste venner.

FullSizeRender (3)

Først skal vi oppleve bittelitt av Bergens folkeliv
Noe av det beste som finnes er å se på livet ute i gatene. Se på folk, fange opp små bruddstykker av samtaler. Hvem er det som runder hjørnet der? hvor skal den flotte herren med hatt, plankpussede sko, dress og slips? Hvorfor går hun med paraply nå som sola nok en gang har vunnet over regnet? Den samme solen som vi tok med oss i bagasjen fra Oslo – for å dele med våre venner og dem som vi ikke kjenner i Bergen by.

FullSizeRender (4)

Bergen er et eget land!
Oppe i bakken ved Torgalmenningen kom det en sykkel med en høy kasse på en tralle. «Se der ja der kommer det levende skiltreklame» sa jeg spøkefult til Astrid, og etterhvert som sykkelen kom nærmere, viste det seg at jeg hadde helt rett. Det er jaggu en sykkel med skiltreklame – og jeg kunne ikke annet enn å smile litt for meg selv da jeg så hva han reklamerte for. Dette er helt fantastisk, og det bobler inni meg da det påny slår meg; Bergen er ikke bare en by i et land, men faktisk en helt egen verden i lille, rare, avlange Norge.

Fantastiske Bergen, du overrasker meg stadig vekk!

PS! Om du vil kan du følge meg med brukernavnet GlennVU på Facebook, Instagram, Twitter og Snapchat.

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s