Lar du deg VIRKELIG irritere over været?

At nordmenn elsker å snakke om været er vel viden kjent over vårt langstrakte land. Ikke bare elsker vi snakke om været – vi elsker å og spre vårt hat om været. Gjerne over så mange sosiale plattformer som overhode mulig. Hvorfor er det slik?

Image

Hvorfor klager vi på at det regner? Har vi to dager med sol – og tre dager med regn, så kan du banne på at Facebook, Google+, Twitter og de sosiale kanalene man måtte ønske bruke – blir fylt opp med meldinger som «Ja, ja det var den sommeren» og «Det var deilig så lenge det varte» eller «Grrrrrr, nå er jeg så forbannet på været i dette drittlandet» eller denne da «Da var den sommeren sikret, vi har bestilt oss billetter til Playa Del Ingles» og slik kan det fortsette i det uendelige. Faktisk så er det slik at mange velger også å klage hvis det er sol, fordi det er for varmt til og med. Mange blir rett og slett aldri fornøyde.

Image

Å synge «Regn, regn går din vei – sol, sol kom til meg» eller danse regndans – ikke det at jeg har prøvd, eller kan det – har faktisk ingen nytte. Uansett hvor mye man velger å spre av eder og galle til Gud og hvermann, så hjelper det ikke. For man rekker faktiskt ut til hvermann om man legger ut sine nødskrik og klaging på de sosiale kanaler, tenk bare på hvor mange som følger deg – i alle de forskjellige kanalene. Det er ikke veldig hyggelig å lese klaging og syting over saker man ikke kan rå over.

Gudskjelov så kan man scrolle videre – og la livet gå sin gang. I ro og mak.

Værgudene er faktisk ikke å finne på blant dine venner – eller mine venner. Så langt har det ikke lykkes meg å finne værguden på hverken Facebook, Twitter eller Google+. Det finnes ingen å hashtagge, alfakrølle og plusse for at de skal se hvor missfornøyd du og jeg og vi to er med været her i landet, derfor enda mindre noen som kan gjøre noe med det eller svare på din klage. Foruten alle som da liker din klage, som så spres videre til dine venners venner.

Image

Jeg har lært meg til følgende: Været kan jeg ikke styre – derfor vil du ikke se meg klage over dårlig vær. Er det dårlig vær så er det bare å kle seg deretter, altså (klisje følger) det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær (klisje slutt). Regner det ute, tar jeg på meg regnfrakken og støvlene jeg ikke har, fakta: Jeg har hverken støvler eller skikkelig regntøy og har ikke eid noe slikt de siste 20 årene. Men til tross for det: Jeg klager ikke. Er det sol og varmt da kler jeg av meg til lettere tøy, og passer på å drikke mye vann, og går innendørs hvor det litt mer moderat temperatur.

En leksjon: Regn er vått – og tørker eller fordampes bort i varme. Enkelt ikkesant. Blir jeg våt på tøyet, skifter jeg til tørre klær – og henger det våte klærne til tørt eller legger det på vask. Dette gjelder også benklær som sko og sokker. Du kan velge å fokuserer på det gode – og det du kan gjøre – istedet for å klage på det du ikke kan gjøre noe med. Om du klarer å tilpasse deg til været, da kan du faktisk våge deg på kalle deg din egen værgud.

Skinner sola og er varmen kvelende eller regner det og er kjølig? Se og hør på livet i gatene, hør trommingen på taket, se vannet som spretter i vanndammene eller fosser ned gatene, lytt til fuglene. Det er mektig og imponerende og kan være riktig så flott og jeg nevner ikke engang fargene og fargespillet.

Image

Konklusjonen er derfor enkel: Uansett hvor mye vi prøver så klarer (eller skal jeg si klager) vi faktisk ikke å bestemme over været. Selv velger jeg velger konsekvent å ikke stole på langtidsvarselet. I tillegg lar jeg med ikke irritere over været som kunne eller burde ha vært – dermed blir jeg ikke tung til sinns, men istedet nyter dagen som den er uansett vær og føre. Positiv innstilling gir positivt vær – uansett hvor i verden du er og hvordan været et ute.


Kler du deg etter vær enten det er sol eller regn – blåst eller snø – er du din egen værgud, du har klart å tilpasse deg etter været – og istedet for å forvente at været skal tilpasse seg etter deg!

Kun morgendagen kan vise hvordan vær morgendagen bringer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s